Αρχιτεκτονική

IMG_0780

Οι σπουδές του σε Αθήνα και Λονδίνο του έδωσαν την δυνατότητα να διευρύνει τους ορίζοντες των γνώσεών του, λίγο μακρύτερα από την «αρχική» προσέγγιση της επιστήμης της αρχιτεκτονικής.

Εδώ θα βρείτε χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειά του ως φοιτητής (νέο Δημαρχείο για τον Δήμο Μαρκοπούλου) και ως επαγγελματίας αρχιτέκτων μηχανικός στο αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο Μπέης και Συνεργάτες και στο διεθνές γραφείο συμβούλων Βιοκλιματικού σχεδιασμού SAA-i.

Ενδεικτικά υπογραμμίζονται τα πρόσφατα έργα του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Νιόκαστρο της Πύλου, αλλά και το Campo da Feira στην Πόλη Ourense της Ισπανίας.

Ο Λεωνίδας Μπέης είναι διπλωματούχος Αρχιτέκτων Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.) και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον Βιοκλιματικό Σχεδιασμό Κτιρίων από το Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου MSc in SED (ΑΑ). Είναι συνιδρυτής του διεθνούς γραφείου Συμβούλων Βιοκλιματικού Σχεδιασμού SAA-i με έδρα το Λονδίνο. Έχει τη διεύθυνση των αρχιτεκτονικών μελετών στο αρχιτεκτονικό – τεχνικό γραφείο Μπέης και Συνεργάτες στο Μαρκόπουλο.

Μπέης και Συνεργάτες


Το αρχιτεκτονικό - τεχνικό γραφείο Μπέης & συνεργάτες, ξεκίνησε την δραστηριότητά του το 1977.

Μέχρι σήμερα έχει εκπονήσει χιλιάδες μελέτες για κατοικίες, εργοστάσια, δρόμους, ξενοδοχεία, έργα αντιστήριξης, διακοσμήσεις και τοπογραφικές εργασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Παντρεύει την εμπειρία με τις νέες επιστημονικές γνώσεις την διάθεση των παλαιότερων στελεχών με την φρεσκάδα των νεότερων.
Περισσότερα...

SAA International


Η διεθνής ομάδα συμβούλων βιοκλιματικού σχεδιασμού (Sustainable Architecture Advisors International), ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2008 και αποτελείται απο αρχίτεκτονες μηχανικούς με εξειδίκευση στον βιοκλιματικό σχεδιασμό.

Διαθέτει γραφεία σε Αυστραλία, Κίνα, Κόστα Ρίκα, Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ταυλάνδη.

Κύριες δραστηριότητες της SAA International αποτελούν η έρευνα και η εκπόνηση μελετών που αφορούν μείωση του περιβαντολλογικού αποτυπώματος των κατασκευών και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Περισσότερα...


Άρθρα για την αρχιτεκτονική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Κεντρική προεκλογική ομιλία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Κεντρική Προεκλογική Ομιλία

Είπαν για τον Λεωνίδα...

  • Ο Λεωνίδας είναι ένας εμπνευσμένος αρχιτέκτονας με πολλές γνώσεις, επιμονή και εφευρετικότητα. Συνεργαστήκαμε στην κατασκευή της έκθεσης της  συλλογής Rene Puaux στο σπίτι του Τσικλητήρα. Το αποτέλεσμα ήταν πάρα πολύ καλό δεδομένης της περιορισμένης χρηματοδότησης. Η έκθεση εγκαινιάστηκε το 2012.

    Δημήτρης Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου Νέστορος
  • Γνωρίζω τον Λεωνίδα από το 2011. Έχουμε συνεργαστεί για την μουσειογραφική μελέτη και την κατασκευή του μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο Νιόκαστρο της Πύλου καθώς και για την επανέκθεση της συλλογής Rene Puaux στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Τσικλητήρα, το οποίο βρίσκεται επίσης στην Πύλο. Τώρα ετοιμάζουμε τη νέα έκθεση με θέμα: «Αρχαίες Βυθισμένες Πόλεις της Ν. Πελοποννήσου» στον Προμαχώνα Μακρυγιάννη στο Νίοκαστρο. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Του εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Δρ. Αγγελική Σίμωσι, Υπουργείο Πολιτισμού - Προϊσταμένη Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων